Klart: Han kör Readly Express i PdA-jakten – Jorma Kontio petas

Jorma Kontio har kört Readly Express i 20 av 22 starter – men han får inte chansen bakom stjärnhästen i Prix Tenor de Baune.
I stället blir det Björn Goop som får köra Readly Express.
Sammantaget så bestämde (Timo) Nurmos att Björn kör nu på julafton, säger hästens ägare Rolf Andersson till Trav365.

Hela hösten har det spekulerats vem som ska köra Readly Express i Frankrike – och nu är det klart vem som får chansen bakom stjärnhästen när denne gör sin första start på fransk mark.

Det blir Björn Goop som
ska köra Readly Express på Prix Tenor de Baune på Vincennes på julafton.
– Det är klart att det blir Björn som kör. Det har varit ett jäkla pussel för Nurmos det här. Transporter ner, var han ska stallas upp, vad som händer om han kvalar in och vinner på julafton, gör han inte det kan det vara aktuellt att gå ut i ett lopp på nyårsafton, kvalar man inte in då får man en ny chans den 14 januari. Det är på håret om han kommer med på pengar, det beror på vilka hästar som kvalar in, och tar platser på det sättet, säger hästens ägare Rolf Andersson till Trav365.
– Sammantaget så blev bestämde Nurmos att Björn kör nu på julafton.

Annars är det Jorma Kontio som brukar köra Readly Express. Han har kört stjärnhästen i 20 av 22 starter, men nu petas han alltså.
– Vi har inget negativt att säga om Jorma. Han var ju tvåa med Opal Viking i Prix d’Amérique för ett antal år sedan och vann ju med Readly Express på Vincennes lilla bana. Men sett till helheten så blev det på det här viset, Timo har ansvaret och har fattat beslutet, som vi inte har några invändningar mot, säger Andersson.

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);