Klart: Sprungit in 23 miljoner kronor – nu är karriären över för världsstjärnan

Nu är det klart.
Åke Svanstedts superstjärna Resolve har gjort sin sista start
Han lämnar stallet redan under tisdagen för transport till Kanada för sin nya karriär som avelshingst, säger  Svanstedt till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Resolve kom till Åke Svanstedt efter sin säsong som treåring 2014. Tillsammans med den svenske supertränaren utvecklades Resolve till en världsstjärna.

Men efter en fantastisk karriär är beslutet nu taget att karriären är över.
– Resolve fick förmodligen ett ormbett i samband med försöksloppet i Maple Leaf Trot i början av september och har därefter inte varit sig lik. Nu senast i Breeders Crown-finalen hade jag fulla tömmar till 400 kvar men det blev sedan tomt på ett par steg. Det är inte likt Resolve, så nu får hästen sluta tävla, säger Svanstedt.

Svanstedt berättar vidare:
– Det är alltid tråkigt när så här bra hästar slutar tävlingskarriären. Det kändes lika tungt när ZooginGiddeTorvald och Sebastian K. lade skorna på hyllan. Samtidigt är jag väldigt nöjd med att ha fått träna fem så unika individer. Det är knappast någon annan som upplevt något liknande. Resolve har varit otroligt bra och man kan inte vara annat än belåten med honom, säger Svanstedt.

Under tisdagen åker Resolve till Kanada där han startar sin nya karriär som avelshingst.

Resolves största seger kom förra året i VM-loppet på Yonkers. Han har även en andraplats från Elitloppet och en Maple Leaf Trot-vinst på meritlistan. Totalt under karriären sprang han in  över 2,7 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 23 miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!