Kolgjini: ”Får jag bestämma avslutar hon karriären i Prix d’Amerique”

Pasithea Face har imponerat under sin tid i USA – och i helgen möter hon flera topphingstar i Maple Leaf Trot.
Därefter kan stjärnstoet åka till Frankrike för ännu ett storlopp.
Om jag får som jag vill avslutar hon karriären i Prix d’Amerique nästa år, säger uppfödaren Lutfi Kolgjini enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Pasithea Face fick det inte att stämma hundraprocentigt i Sverige och uppfödaren Lutfi Kolgjini och ägaren Anders Ström valde att testa det femåriga stoet i USA – och den satsningen har slagit väl ut.

Hästen, som sedan några månader tillbaka har Jimmy Takter som tränare, har vunnit två av fyra starter och har utöver det en andraplats och en fjärdeplats.
– Det har alltid varit en jäkla häst det här alltså. Hon har aldrig kommit till sin rätt på de doserade tusenmetersbanorna vi har i Sverige. De här stora, tunga hästarna ”ramlar ofta ner” i kurvorna och en sådann som Pasithea Face har tappat massa i effektivitet på grund av alla korta svängar och doseringarna, säger Lutfi Kolgjini.

Till helgen väntar nästa utmaning för Pasithea Face. Då startar hon i det kanadensiska loppet Maple Leaf Trot, i det första försöksheatet.
– Hon är lika tuff som en hingst den här. Nästan tuffare många gånger. Hon har alltid gett allt. Så jag är inte ett dugg orolig över att hon nu ska möta hingstarna…till och med de mera rutinerade hingstarna som det nu handlar om. Pasithea är en otroligt hungrig häst. Hon gör alltid sitt bästa, säger Lutfi Kolgjini.

Finalen av Maple Leaf Trots körs den 15 september, och därefter kan det bli ännu ett storlopp för Pasithea Face.
– Det är Jimmy som sköter allt och jag vet inte hur han lagt upp det. När vi skickade över henne till USA sa jag i alla fall till honom att jag räknade med att han skulle avsluta hennes karriär i Prix d’Amerique nästa år, för hon är ju otroligt stark hästen, säger Kolgjini enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!