Kolgjini har testats positivt för kokain – ”Vill inget annat än att bli rentvådd”


Adrian Kolgjini är avstängd med omedelbar verkan.
I samband med en tävling på Jägersro den 5 december testades stjärnkusken positivt för kokain.
Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger, säger han till Sulkysport.

Här är nyheten hela trav-Sverige pratar om just nu. Stjärnkusken Adrian Kolgjini är avstängd med omedelbar verkan efter att ha lämnar ett positivt test för kokain den 5 december.
– När jag först visade positivt på testen jag tog tänkte jag att det berodde på hostmedicinen jag tagit, men väl hemma kollade jag och det fanns inget narkotikaklassat i den. Så när jag idag fick beskedet att det var kokain lämnade det mig i chock, säger Adrian Kolgjini till Sulkysport.

Kolgjini tror sig ha en förklaring till det inträffade.
– Efter tävlingarna på Jägersro den 2 december åkte först jag och min flickvän, Saga Scott, hem. Sedan blev vi bjudna till några av hennes vänner i Helsingborg. Vi åkte dit och där var vi ute på ett ställe. Det var ingen privat fest eller så, utan ett ställe för allmänheten. Senare under kvällen började jag må konstigt. Inte dåligt, utan konstigt, och då åkte jag och Saga hem, tillbaka till Malmö. Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Nu väntar alltså en avstängning för stjärnkusken:
– Tre månader är minimum för positivt drogtest har jag fått reda på. Det är ett stenhårt straff. Och det för något som jag just nu inget annat vill än att bli rentvådd ifrån, svära mig fri ifrån. Jag var beredd att åka direkt ut till Jägersro och lämna drogtest ikväll också för att visa att jag är ren, och sedan är jag beredd att lämna test varenda tävlingsdag jag ska köra och betala det själv, säger han till Sulkysport.
– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger.

Så här säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg om det inträffade.
– Vi har inlett och det pågår en utredning, det är allt jag kan säga, säger han till Trav365.

 

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);