Kolgjini hyllar stjärnhästen: ”Något av det bästa jag sett i modern tid”

Readly Express vann Jubileumpokalen och en som imponeras av stjärnan är Lutfi Kolgjini.
”Är något av det bästa jag sett i modern tid”, skriver Kolgjini i en krönika på Sportbladet, där han även kommenterar Wenngarns auktionsfiasko.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Ett riktigt starkt startfält deltog i årets upplaga av Jubileumspokalen, men ingen kunde rubba Readly Express, inte ens Twister Bi. Efter den imponerande segern har den femårige stjärnhästen hyllats av många och nu får han beröm från en stor travprofil – nämligen Lutfi Kolgjini.
Readly Express, vars morfar är vår egen stolthet Viking Kronos, är något av det bästa jag sett i modern tid. En häst som är lagom flegmatisk och var gång man tror att han är trött lägger han in en växel till. Här kan vi nog ha en svensk Prix d’Amérique-vinnare vad det lider…” skriver Kolgjini i en krönika i Sportbladet.

I samma krönika skriver han också om priserna och oron efter Wenngarns auktion. Efter en bra förstadag blev det fiasko under den andra dagen.
”Jag tycker synd om uppfödarna och mådde illa över alla ledsna miner. Oavsett vad Hans Ljungkvist (Svensk Travsports ordförande) vill predika för oss är det auktionerna som berättar hur tillståndet är för svensk travsport”.

Kolgjini hade själv sin hästauktion för några veckor sedan och var inte nöjd med resultatet, och den profilstarke tränaren menar att det kan ha något att göra med ”oron för sporten under 2019”.
”Det så kallade pokalåret kommer inte fortsätta. Det började inte ens då 90 miljoner försvunnit på vägen i ospecifierade kostnader. När vi aktiva frågat var de miljonerna, som borde gått till prispengar till hästägarna, tagit vägen har vi bara fått ”blaha”-svar från Svensk Travsport”, skriver Kolgjini.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!