Kolgjinis ilska: ”De skjuter sig själva i huvudet”

Måldomarnämnden valde att bötfälla Adrian Kolgjini efter vinsten i Årjängs Stora Sprinterlopp för att han tog av sig hjälmen vid segerdefileringen.
Något som får kusken att se rött.
De skjuter sig själva i huvudet den här gången, säger han till Expressen.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Adrian Kolgjini och Dante Boko vann Årjängs Stora Sprinterlopp efter ett målfotodrama med Propulsion. Segern var värd 600 000 kronor och efteråt var det en jublande glad Kolgjini.
– Det här är topp tre rent känslomässigt, jag har vunnit större lopp rent penningmässigt men det är ett fantastiskt ställe att få vinna det här loppet på, sa han efter segern.

Men måldomarnämnden var inte helt tillfreds med segerkuskens agerande. Han fick 6 000 kronor i böter samt fem dagars avstängning för felaktig drivning och dessutom fick han böta 500 kronor för att inte ha använt hjälm i segerdefileringen – och det sistnämnda får Kolgjini att rasa.
– De skjuter sig själva i huvudet den här gången, måldomarna i det här fallet. Om de vill ha segerkuskar som står med körglasögonen och hjälmen på så får de tycka det, men när jag vinner lopp så visar jag vad jag känner, säger Adrian Kolgjini till Expressen.
– Och ska jag vara ärlig så skiter jag totalt i de där jävla böterna, jag kommer ta dem varje gång för jag kommer aldrig sluta ta av mig hjälmen när jag vunnit ett storlopp.

Böterna påverkar inte Kolgjinis känsla kring segern.
– Nej för fan. Den sketna femhundringen struntar jag i. Jag sitter och totalnjuter av segern i dag, säger han till kvällstidningen.

Travronden har varit i kontakt med Bo Bergkvist, måldomare under Årjängs Stora Sprinterlopp, och han står för beslutet.
– Det står i reglementet att man ska använda hjälm. Jag pratade med såväl riksdomaren som koordinatorn Staffan Falk och vi var eniga om att det sände ut fel signaler. Om man plockar av sig hjälmen under segerdefileringen och det händer en olycka är det ju inte så bra. Därför var vi tvungna att göra på det här viset, säger Bergqkvist.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!