Kuskens besvikelse efter Hambot: ”Inte bara mitt fel”

Först i mål i The Hambletonian, men What The Hill blev bortdömd – och segern gick i stället Åke Svanstedt och Perfect Spirit.
Efteråt var den bortdömde kusken David Miller besviken.
– Jag tycker inte bara det är mitt fel, säger han enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Det blev till slut en svensk vinnare i The Hambletonian 2017 – då Åke Svanstedt och Perfect Spirit vann det prestigefyllda loppet, men ekipaget var bara tvåa i mål.

Först i mål var What The Hill, med kusken David Miller, men de dömdes bort efter att ha stört Guardian Angel As över upploppet.
– Det är kontakt, absolut, det är inget att säga om. Däremot tycker jag inte bara att det är mitt fel och det är en åsikt som jag står fast vid, säger David Miller enligt Travronden.

Miller utvecklar sin åsikt:
– Jag har lucka att gå ut i, men den täpps igen snabbt när jag redan är på väg ut, och då var olyckan framme. Andy Millers häst bryter ner, vilket gör att Jason måste korrigera Guardian Angel As nedåt i banan. I samma skede bryter ledaren ut, samtidigt som den dessutom tappar lite fart, vilket gör luckan försvinner. Guardian Angel As kommer emot mitt högerhjul när både jag och Jason flyttar våra hästar i sidleds. Så jag är långt ifrån ensam om att orsaka det som sker. Skulle det inte ha skett, hade luckan kanske kommit ändå, men så såg situationen ut, utifrån mitt sätt att se på det, säger kusken.

Svanstedt säger till Travronden att han ”kanske helst varit etta i mål”, men han var såklart ändå strålande glad efter segern.
– När resultatet kom och jag förstod att vi vunnit… Det var riktigt roligt. Hästen gjorde ett strålande lopp, det är nog inte alla som förstår vilka fantastiska prestationer han faktiskt svarar för. Att som i försöket, starta från spår tio och ändå gå till final… Det kräver sin häst. Sedan som nu i finalen, då fick jag visserligen dämpa farten rejält en bit, men öppningen var rejäl och det gick väldigt fort till slut. Han kämpade tappert, säger Svanstedt.

Segern i The Hambletonian
var värd drygt 4 miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!