Liljendahl slog auktionsrekord – ropade in häst för 3,4 miljoner kr

Reijo Liljendahl shoppade loss ordentligt på en auktion i Italien.
Han ropade in Ready Cash-sonen Admiral As för drygt 3,4 miljoner kronor – nytt auktionsrekord i Italien.
– Absolut en av de finaste hästar jag sett på en auktion, säger Reijo Liljendahl till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I onsdags var det auktion utanför Milano i Italien och en som var aktiv den här kvällen var den svenske tränaren Reijo Liljendahl. Han köpte dagens dyraste häst, Ready Cash-sonen Admiral As för 360 00 euro – drygt 3,4 miljoner kronor.
– Vi tittade på hästen och besiktade honom ett par gånger, och framför allt så hade hästen en fullständigt fantastisk exteriör, jättefin exteriör. Han gick självklart igenom veterinärbesiktning och röntgen och han hade jättefint temperament. Man kan nästan vända på det och säga vad var det jag hittade som inte var bra. Det var absolut en av de finaste hästar jag sett på en auktion, säger Lijlendahl till Trav365.

Prislappen, 3,4 miljoner kronor, är den högsta någonsin på en auktion i Italien.
– Det drar ju lätt iväg, det kan ju göra det när någon bestämt sig. Nu vet jag inte helt säkert vem det var som bjöd emot, ofta har man koll på vilka som bjuder men jag stod med ryggen emot och hade inte det den här gänget. Men jag hade fått i uppdrag att köpa hästen, säger Liljendahl.

Den svenske proffstränaren köpte även Albatros för lite drygt 780 000 kronor, som också han är en hingst efter Ready Cash.
– En fin häst som var en annan typ av modell än Admiral As, mycket Viking Kronos blandat med Ready Cash. Han hade fantastiskt trevligt temperament, en jättefin häst, säger Liljendahl till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!