Lördagens storloppsvinnare var nära att dö – attackerades av kamphund

Maze Runner vann Svampen i lördags – men det var nära att hästen dog för ett år sedan.
Hästen attackerades av en kamphund och fick kämpa för sitt liv.
– Han högg flera gånger mot strupen, säger uppfödaren Catrin Alexandersson till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Den otäcka händelsen inträffade för snart ett år sedan. Det var i november 2016 som uppfödaren Catrin Alexandersson var ute och körde travhästen Maze Runner när en hund kom springande mot dem, något som både Skövde Nyheter och journalisten Lennart Persson rapporterat om tidigare.

Catrin bad mannen att kalla in sin hund, men så blev det inte, utan den gick i stället till attack.
–  Jag såg att det var en kamphundsaktig hund och när den kom fram till mig så gick den helt varv runt mig och hästen. Sen gick den till attack och rev upp ett stort sår i sidan på hästen. Maze Runner sparkade och slog som en galning, men hunden gick bara till förnyad attack och blev mer triggad. Han högg flera gånger mot strupen, men snittade bara och fick inte tag, så här i efterhand hade han lika gärna kunnat ta död på hästen där, säger Catrin Alexandersson till Trav365.

Alexandersson berättar vidare:
– Jag satt som en idiot i vagnen och kunde inget göra. Mannen kom och försökte ta hunden, men det gick inte. Till slut blev hästen så trött att han drog en jättesuck, sen vek han alla ben och störtade i backen. Han var redo att dö. Då slängde sig hunden och högg mot ansiktet och huvudet på hästen och som tur var fick han tag i grimman och huvudlaget och låste sina käkar. Han låg bara och frustade. Så gubben la sig över honom då och jag gick fram till hunden, helt hysterisk och sparkade hunden i huvudet som en galning, säger hon till Trav365.

Maze Runner repade sig efter attacken och och hästen köptes av Marcus Lindgren. I helgen var Maze Runner med storloppet Svampen och tog hem segern, som var värd 537 000 kronor.
–  Det är rena drömmen. Det är så otroligt. Jag var bara så glad att vi slapp ta bort honom, nu slutade det så här. Eller det är ju inte ens slut än, säger hon och skrattar.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!