Måfotodrama i storloppet: ”Fantastiskt att vinna”

Vilken spänning det blev i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Efter ett uppförstorat målfoto konstaterades att Dante Boko med Adrian Kolgjini var först över mållinjen.
– 
Det är fantastiskt att vinna det här loppet, säger kusken Adrian Kolgjini enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Från spår 2 kunde Dante Boko ta ledningen direkt i Årjängs Stora Sprinterlopp. En ledning som han aldrig släppte – även om det blev tajt på slutet.

Propulsion, som startade från spår 8, stod för en magnifik avslutning och när de passerade mållinjen gick det inte att urskilja vem som var först. Men efter ett uppförstorat målfoto kunde man konstatera att Dante Boko och Adrian Kolgjini var först över mållinjen.
– Jag visste inte riktigt var jag hade B.B.S. Sugarlight, men jag körde inte mot honom. Jag ryckte i sista sväng, den hundradelen av sekund blev precis rätt. Det är topp tre känslomässigt, men jag har vunnit större lopp pengamässigt. Det är fantastiskt att vinna det här loppet, med publiken här och med historiken det här året, säger Adrian Kolgjini.

Segern i Årjängs
Stora Sprinterlopp var värd 600 000 kronor.
– Det är så fruktansvärt skönt alltså. Jag har haft mycket stolpe ut, dåliga spår och allt vad fan det har varit. Det har varit motigt ett tag, några hästar har underpresterat och Mosaique Face fick lägga tävlingsskorna på hyllan, säger Kolgjini enligt Trav 365.

Propulsion fick för sin andraplats 300 000 kronor. Rongostarr Treb blev trea, Nadal Broline fyra och femma blev B.B.S. Sugarlight.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!