Miljonhästen var nära att dö – fick kämpa för sitt liv

Kallblodsstjärnan Mel Odin har sprungit in över två miljoner kronor.
Han tänkte försvara sin SM-medalj i år – men i stället fick han kämpa för sitt liv.
– 
Tyvärr var det knappt någon häst kvar när fick tillbaka honom, säger tränaren Micael Melander till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Elvaårige Med Odin har vunnit 19 av 81 starter – och har under sin karriär tjänat över två miljoner kronor. Förra året slutade hästen tvåa i SM på Bergsåker, och tanken var att hästen skulle delta i SM även i år – men så blev det inte.

I stället fick hästen kämpa för att ens överleva.
– Det började med att Mel Odin drabbades av foderstrupsförstoppning, något han aldrig tidigare råkat ut för. Det här är relativt vanligt och brukar kunna avhjälpas snabbt. Man var tvingad att sätta dropp och i samband med det stacks han i halsen. Det här utfördes av en distriktsveterinär i närheten av Dannero, säger tränaren Micael Melander till Travronden.

Tränaren berättar vidare:
– Det var först lördagen efter ingreppet som Mel Odin fick hög feber och inte åt något. Vi upptäckte även en svullnad på halsen, där veterinären hade gått in med droppet. Hästen fick medicin, men på måndagen åkte vi till Bergsåkers klinik igen. Där gjorde man bedömningen att Mel Odin var så sjuk att han måste åka till djursjukhuset i Uppsala, säger Melander.

Mel Odin drabbades av
en kraftig infektion i halsen, men trots allt som hänt mår hästen bra efter omständigheterna och han är nu tillbaka på Dannero.
– Tyvärr var det knappt någon häst kvar när fick tillbaka honom. De muskler som han hade byggt upp var borta och det var som att gå från fulltankad till noll. De första tre veckorna gällde det bara att fodra upp hästen och vi har nu precis kommit igång med lättare träning, säger Melander till Travroden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!