Mirakel av Le Miracle – ”Mest osannolika loppet på väldigt länge”

Le Miracle stod för ett mirakel.
Storfavoriten fick ett mardrömslopp – men lyckades trots det ta hem förstaplatsen.
– Vilken jäkla häst, att han reder ut allt det här, säger kusken Kim Moberg, enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Le Miracle var en av de stora favoriterna i onsdagens omgång, men loppet blev inte riktigt vad kusken Kim Moberg tänkt sig.

I första sväng krokade hästens vagn i ett annat ekipage, och i röran som blev efter det galopperade flera hästar, däribland Le Miracle.

Men hästen övergick sedan i trav, och nu började upphämtningen. De flesta var nog överens om att det var kört, men Le Miracle och Kim Moberg stod för en makalös upphämtning och tack vare en superspurt knep de förstaplatsen.
– Det är det mest osannolika lopp som jag har sett på väldigt, väldigt länge. Att hästen travar hela loppet, det är osannolikt i sig. Jag kan inte annat än att skratta. Den här hästen är helt fantastisk alltså, säger Anders Malmrot i TV12.

Även Kim Moberg var imponerad av sin häst.
– Det var jätteskönt, men det var så struligt lopp, ingenting gick rätt. Men vilken jäkla häst alltså, att han reder ut det här är otroligt. Han är fantastiskt. Jag trodde att han skulle stupa i backen där i sista sväng när han krokade i en annan. Men han fixade det, det var så häftigt. Det var bara att sitta, säger han enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!
Se när Le Miracle vann på Åby förra sommaren.