Nobbade 3 miljoner kronor för supertalangen – ”De var galna i hästen”

Supertalangen Dartagnan Sisu blev tvåa i Solvalla Grand Prix.
Efteråt erbjöds ägaren Lars Westergren tre miljoner kronor, plus bonusar, för att sälja hästen till italienska storhästägare, men han nobbade.
De var alldeles galna i hästen och hade sett hästen i flera lopp, säger Westergren till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Dartagnan Sisu har under karriären tjänat drygt en miljon kronor och den Mattias Djuse-tränade hästen spås en lysande framtid.

Hästen blev tvåa i Solvalla Grand Prix bakom Cyber Lane och efter det kom två italienska storhästägare till Djuses gård i Onsala för att köpa hästen. De erbjöd tre miljoner kronor plus bonusar, men ägaren Lars Westergren nobbade.
– De flög ända från Milano till Onsala för att kolla på hästen, de ringde flera gånger innan. De var alldeles galna i hästen och hade sett hästen i flera lopp och ville köpa honom. Men jag sa till dem att det aldrig var aktuellt, en sådan här häst får man bara en gång i livet och jag har så mycket roligt med den här hästen att det inte är värt pengarna, jag har inte missat ett lopp som hästen har startat i under hela hans karriär. Vi åker och flyger överallt han startar, säger Westergren till Trav365.

Italienarna var väldigt sugna på en snabb affär eftersom de ville starta hästen i ett storlopp i Italien i december.
– De skulle bjuda på resa dit och boende. Sedan skulle vi få 50 procent av insprungna pengar i det loppet, så de försökte med mycket smått och gott, jag har aldrig varit med om det här tidigare, säger han.

I stället för en flytt till Italien är tanken att hästen ska starta på Solvalla på onsdag nästa vecka.
– Sedan har vi ett lopp på annandag jul, med 200 000 kronor i förstapris, sedan eventuellt ska han ner till Frankrike, vi ska köra några lopp i Februari där nere, det finns många fina lopp där som jag tror passar hästen. Han har tagit det väldigt lugnt i år och bara startat 11 gånger, så han kommer kunna hålla igång nu i vinter med är ambitionen, säger Westergren till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!