Nuncio missade andra raka segern – blev bara femma

Nej, det ville sig inte för Nuncio på Örebrotravet.
Superstjärnan motsvarade inte förväntningarna – och blev bara femma.
– Jag har hållit på för länge med travet för att oroa mig speciellt mycket över en sådan här insats, säger tränaren Stefan Melander enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Nuncios säsong har inte varit någon succé, men efter ett långt uppehåll var hästen tillbaka för några veckor sedan – och han imponerade i comebacken. Nuncio vann på Bollnästravet och de flesta räknade med att han skulle ta en ny seger i Örebro. Men så blev det inte.

Hästen fick ett tufft
lopp, och var inte bättre än femma i mål.
– Det är egentligen inte så mycket att säga om, placeringen var dålig. Samtidigt är det svårt för mig att veta vad det beror på såhär direkt efteråt. Jag visste innan loppet att formen inte skulle vara på topp, men om det är hela förklaringen vet jag inte. Nuncio kändes fin i travet i provstarten och under loppet, även om han bröt ut lite över upploppet, som han gjort ett par gånger tidigare, säger tränaren och kusken Stefan Melander enligt Travronden.

Även om det var ett dåligt resultat är det inget som ”Tarzan” bekymrar sig särskilt mycket över.
– Jag har hållit på för länge med travet för att oroa mig speciellt mycket över en sådan här insats. Det fattas i honom och det kanske var dumt av mig att ge honom ett så pass tufft lopp… Vi får komma igen, säger Melander.

Vann loppet gjorde Johan Untersteiner med Day or Night In.
– Inget ont om Nuncio, men han kanske inte visat toppform och nu var det länge sedan han startade ordentligt. Skulle vi ta upp honom, så var det nu. Jag kände att vi provade, säger Untersteiner enligt Trav365.

Segern var värd 150 000 kronor och nu är siktet inställt på Frankrike för Day or Night In.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!