Nuncio tillbaka efter missräkningen senast – men ”Tarzan” är inte orolig

Nuncio var storfavorit senast – men det slutade med en femteplats.
På lördag startar superstjärnan igen och Stefan Melander är inte orolig över formen.
– 
Ska man starta och vinna Prix d’Amerique i januari går det inte att ha någon superform just nu, säger hästens ägare och tränare Stefan ”Tarzan” Melander till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Elva segrar av elva möjliga i fjol – i år har det inte gått lika bra för Nuncio. Superhästen hade ett tre månaders långt tävlingsuppehåll nyligen och vann sedan i comebacken. I den senaste starten var han favorit, men blev inte bättre än femma.
– Ledsen blir jag aldrig när det gäller den här hästen men det fattades speed i benen. Det kommer det säkert att göra på lördag också, säger tränaren Stefan ”Tarzan” Melander.

På lördag startar Nuncio på Bergsåker och superhästen startar från spår 6.
– Spåret är egentligen inget superspår men bilen går lite fortare där ute och det passar honom bättre. Han öppnar mycket bättre när han har de lägena. Han ska gå med skor och vilken typ av vagn vi kör med bestämmer vi på tävlingsdagen, säger Melander till Kanal 75.

Även om Nuncio
har haft en sviktande form den senaste tiden verkar Melander särskilt orolig, då det fortfarande är några månader kvar till vinterns stora mål – Prix d’Amerique.
– Nuncio är väldigt speciell. Han är ingen träningsfantom men den här träningen i backen har han ändå svarat väldigt bra på. Jag vet att han har gått framåt med loppet han fick senast. Formen har kanske gått från 65 till 70 procent. Men min mening med uppehållet och träningen har varit att vi ska försöka starta i Frankrike i vinter och då måste jag starta igång honom. Det är i januari han ska vara på topp. Nu är det oktober, säger Melander

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!