Nurmos hyllning till obesegrade stjärnan: ”Aldrig varit trött”

Izzy är obesegrad och kommer till Bergsåker för att ta sin nionde raka seger.
Inför loppet hyllar Timo Nurmos sin häst.
– Hästen har aldrig varit trött efter loppen, säger Nurmos till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Fyraåriga Izzy har imponerat stort den här säsongen. Hon började tävla i mars i år och vet fortfarande inte hur det är att förlora.
– Izzy har varit sen i utvecklingen och därför inte startat förrän i år. Hon har inte haft några skador men har vuxit mycket sent och har fått tid på sig. Det är en jättefin häst som har gjort allt rätt. Hon är stark, snabb och travsäker, säger tränaren Timo Nurmos.

På åtta starter har Izzy tagit åtta segrar.
– Hon har vunnit lätt från olika positioner varje gång. Ledningen, dödens och bakifrån. Hästen har aldrig varit trött efter loppen och haft propparna kvar i öronen. Det är inte lätt att ta åtta raka segrar i dagens travsport. Vinner man så många lopp i rad måste det vara en bra häst. Hon har heller inte haft bra spår varje gång, säger Nurmos till Kanal 75.

På lördag startar hästen på Bergsåker, och självklart går hon för en nionde raka seger. Nurmos fyraåring startar från spår åtta i den fjärde avdelningen.
– Läget behöver inte vara fel om det löser sig. Men det är nog det tuffaste loppet hon har varit ute i, även om hon står perfekt inne på pengarna. Hon har gått jobb i veckan och känts fin och gått framåt med senaste loppet. Hästen har bara gjort två lopp efter ett uppehåll och vi har siktat mot det här loppet, säger Nurmos.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!