Önskelistan: Här är drömhästarna för Hugo Åbergs Memorial

Om en månad är det dags för Hugo Åbergs Memorial.
Sex platser finns kvar – och Delicious U.S.och Nuncio är två av namnen på önskelistan.
– Jag sonderar terrängen hela tiden
, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Den 25 juli är det äntligen dags för 2017 års upplaga av Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Med knappt en månad kvar till loppet är det fortfarande sex av tio platser som är öppna.
– Jag vill inte köpa mig tjock utan sitter rätt lugn just nu. Jag sonderar terrängen hela tiden, men tänker inte bjuda in någon inom den närmaste tiden. Rätt som det är springer någon häst i periferin hur fort som helst och då vill jag utrymme kvar, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Två platser är reserverade och de går till vinnarna av Årjängs Stora Sprintlopp samt La Capelle. Sedan tidigare är titelförsvarande Propulsion, Up and Quick, Twister Bi samt Workout Wonder klarar för miljonloppet.

Med på Ahlkvist önskelista finns förstås världsstjärnan Bold Eagles samt Elitloppsvinnaren Timoko, men det är i dagsläget mer av en dröm. Större chans är det att vi får se Delicious U.S. och Nuncio på Jägersro den 25 juli.
– Bold Eagle verkar inte lämna Frankrike förrän tidigast till Elitloppet nästa år och Timoko har jag också jagat, men där vill man gärna ha flyg och det kan jag inte erbjuda. Vad gäller Daniel Redén har han som bekant redan en häst med, men vill han starta en till av sina kanoner kan det absolut bli aktuellt. En sådan som Delicious får så klart vara med om de vill. Nuncio ska ju starta i Årjäng och vinner han där är han tillbaka igen och blir givetvis inbjuden, säger Ahlkvist till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!