Peter Forsberg om sitt travintresse: ”Känner passionen”

Peter Forsberg var länge en av världens bästa ishockeyspelare.
Nu är hockeylegendaren en inbiten travsupporter – och för Expressen berättar han om sitt intresse.
– Travet är något extra för mig, säger ”Foppa”.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Peter Forsberg, 43, är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Han har vunnit två OS-guld, två Stanley Cup, två VM-guld, blivit utsedd till NHL:s mest värdefulle spelare samt vunnit NHL:s poängliga.

Efter att ha haft stora skadeproblem de sista åren gjorde Övikssonen sin sista match säsongen 2010/11. Därefter har ”Foppa” bland annat varit inblandad i bygget av Veckefjärdens golfbana, investerat i fastigheter och dessutom har han kunnat ägna mer tid på travsporten – ett intresse han berättar mer om i en intervju med Expressen.
– Jag började spela på trav när jag bodde där borta. Nu när jag kommit hem så kan man följa hästarna, och lära sig mycket. Men nu sista året har jag börjat följa med mer och mer, och framförallt kullen med Diamanten, säger han.

Diamanten är ”Foppas” häst, som han äger tillsammans med pappa Kent. Hästen tränas av Robert Bergh och Foppa medger att det är en speciell känsla att se hans hästar tävla.
– Det är en klump i magen. Man sitter med systemen och kollar värmningar, hejar och så vidare, säger Forsberg till Expressen.

Under Elitloppshelgen tävlade Diamanten i fyraåringseliten och Peter Forsberg var självklart en av de drygt 30 000 besökarna som var på plats på Solvalla.
– Just travet är något extra för mig, och stämningen när man är på plats, det är som en engelsk fotbollsmatch. Man känner passionen. Folk bryr sig, engagerar sig, och skriker, säger Forsberg.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!