Positiva besked för Nuncio: ”Känns jättefin”

Nuncio har chansen att skriva in sig i historieböckerna och vinna Elitloppet två år i rad – men förberedelserna har inte varit bra.
Tränaren Stefan Melander ger dock positiva besked kring mästarhästens status.
– Nuncio känns jättefin, skriver ”Tarzan” i Expressen.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Nuncio var favorit inför fjolårets Elitlopp efter sex raka segrar – och han motsvarade alla förväntningar. I år är läget helt annorlunda.

Mästarhästen har inte gått att känna igen i förberedelserna och kommer till start med tre raka plumpar i protokollet, men tränaren Stefan Melander är ändå optimistisk.

– Formen är svårbedömd, definitivt. Det har stämt för honom i hela karriären, men har nu lite tråkig rad de tre senaste loppen. Jag tror att han kommer att göra ett kanonlopp, sedan får vi se om det räcker eftersom formen inte är 100 procent. Men känns jättefin, skriver Melander i Expressen.

Med tanke på Nuncios tveksamma form är det i stället Bold Eagle som har seglat upp som den stora favoriten, men Stefan Mellander är inte lika säker på den franska hästen.

– Att det är världens bästa häst håller jag med om, det är man om man vinner allt i vintermeetinget. MEN startade senast på riktigt i slutet av februari i Paris, gjort ett lopp till men det var en enkel promenad i skogen och det finns några ytterligare varningssignaler: att han ej är van vid två heat, att han betäckt, att det är 1609 meter nu – så jag vill varna för att det kan bli strul (även om han skulle vinna normalt), skriver Melander.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!