Propulsion ska försvara titeln i miljonloppet: ”Bra tryck i honom”

Propulsion kommer till Norrbottens Stora Pris som regerande mästare.
Och Elitloppstvåan tänker försvara sin titel.

– Jag blir förvånad om han inte gör ett topplopp, säger tränare Daniel Redén till Trav365.

Tre veckor har snart gått sedan Elitloppet och för Propulsion blev det en väldigt bra upplevelse där han kom före de båda storfavoriterna Nuncio och Bold Eagle – och endast slagen av Timoko.

På lördag är Propulsion tillbaka på banan då det är dags för Norrbottens Stora Pris.
– Nu känns han sådär bra och han har många fina lopp framöver och jag blir förvånad om han inte gör ett topplopp på lördag, säger tränaren Daniel Redén.

Sexåringen kommer till Boden som regerande mästare och siktar nu på att första sin titel.
– Propulsion känns mycket finare, eller, det känns som han kommit i riktig form igen. Det är bra tryck i honom nu, det är ett jäkla go i hästen alltså, säger Daniel Redén till Trav365.

Propulsion fick spår 2 i Norrbottens Stora Pris, där vinnaren får en miljon kronor, medan Redéns andra häst i startfältet In Vain Sund fick spår 3.
– In Vain Sund fick bra utgångsläge och vi har haft väldig tur med spåren de sista veckorna och det får jag vara tacksam för, jag vet ju att det kan vara åt andra hållet också och det är skönt att se att det jämnar ut sig. Jag tror In Vain Sund kommer göra ett bra lopp och distansen tror jag inte är någon nackdel för honom, säger Daniel Redén.

Utöver Propulsion och In Vain Sund kommer bland andra Oasis Bi, Moasaique Face, Elian Web samt Anna Mix att göra upp om segern i Norrbottens Stor Pris.