Readly Express jagar plats i Prix d’Amerique – på julafton

Den 24:e december avgörs Prix Tenor du Baune och vinnaren får en plats i Prix d’Amerique.
En som siktar på att starta på julafton Timo Nurmos superstjärna Readly Express.
– Både skötaren och Timo är nöjda med hästen, säger Anders Lövdal i Nurmos stall till Kanal 75.

Som vanligt kommer det att vara en del tävlingar på julafton i Frankrike. Ett av loppen är Prix du Tenor du Baune på Vincennes. Loppet är över 2700 meter och förutom drygt en halv miljon kronor får vinnaren en plats i Prix d’Amerique.

Av allt att döma kommer Readly Express att starta loppet på den franska nationalbanan på julafton.
– Det är Prix Tenor du Baune som är det första målet i vinter. Sedan vet jag inte hur Timo tänker göra efter det. Det är det loppet som de har snackat om hela tiden i alla fall men sedan kan ju saker ändras också. Readly Express tränar på som vanligt och både skötaren och Timo är nöjda med hästen, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall till Kanal 75.

En annan som siktar på att starta i Prix Tenor du Baune är Jerry Riordans stjärna Twister Bi, som vann VM-loppet på Yonkers i oktober.

Anmälningarna till loppet stängs den 18 december.

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);