Rommetränaren efter hjärtinfarkten: ”Flickorna ska inte bli föräldralösa”

För två veckor sedan fick John Byström, 59, en hjärtinfarkt.
Rommetränaren fick det efter ett travlopp – och det har gett honom ett annat perspektiv på livet.
Jag har två tvillingflickor på sju år och inte har jag tänkt att de ska bli föräldralösa redan nu, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Det hela inträffade den 9 november i år. En halvtimme efter ett lopp på Rommetravet, som John Byström vann med sin häst Fertilize Launcher, drabbades tränaren av kallsvettningar och smärta i bröstet.

Ambulans kom och 59-åringen fördes till sjukhus, där man konstaterade att han drabbats av allvarlig hjärtinfarkt.
– Jag är ytterst tacksam för svensk sjukvård, att jag mår som jag gör. Jag hade en bild i huvudet att man blir orkeslös och dålig efter en hjärtinfarkt, men i mitt fall har jag klarat mig väldigt lindrigt. Läser man journalerna så står det att det var en allvarlig infarkt, och även om jag inte vet gränsen mellan vanlig och allvarlig, så är det ändå det som står i journalen. Jag känner mig faktiskt väldigt bra, och skulle gott kunna jobba mer än vad jag gör, men jag har som sagt lovat mig själv, min familj och min omgivning att inte göra det, säger John Byström.
– Jag har ju genetiken emot mig, min far dog i hjärtinfarkt och min mamma har haft problem, likaså mina morbröder – så jag ligger på fel planhalva om man säger så. Men du vet hur det är, det här är sådant som drabbar andra och inte dig själv, det är ju så man tänker, säger han till Trav365.

Hjärtinfarkten har gjort
att Byström nu har ett annat perspektiv på livet.
– Det blir ju så, man tänker till att hoppsan, det kan gå illa. Jag har två tvillingflickor på sju år och inte har jag tänkt att de ska bli föräldralösa redan nu. Man blir omruskad, det är väl dags att börja äta sundare och börja röra på sig, och det är så dumt egentligen att det ska till något sådant här, för att man ska göra det, säger Byström

Byström är sjukskriven just nu, men har fått komma hem från sjukhuset.
– Det är väl under kontroll, jag har varit kvar på sjukhuset och blivit övervakad och så där, men nu är jag tillbaka hemma, men sjukskriven. Jag är med i stallet och styr upp lite grann, men annars tar jag det ganska lugnt. Jag känner mig som vanligt, men planerar att inte utsätta mig för något. Jag har lovat mig själv, min familj, och min omgivning att jag ska ta det lite vackert, säger Byström till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!