Så väljer Kihlström stjärnhäst i finalen

Snacka om lyxproblem.
Örjan Kihlström kör de båda svenskhoppen Nuncio och Delicious i Elitloppet – och i finalen kan han tvingas välja häst.
– Det som avgör mitt val är hur de känns i sina respektive försök på söndag, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Elitloppet – säsongens stora höjdpunkt i trav-Sverige, närmar sig med stormsteg. En som vet vad som krävs i storloppet är den 55-årige stjärnkusken Örjan Kihlström. Han har vunnit Elitloppet de två senaste åren och har sammanlagt tre segrar.

– För mig är det som en vanlig travdag, jag försöker sova, äta och dricka bra så man är i form, men det gör jag inför vanliga travdagar också. Jag försöker sova 7-8 timmar per natt och det blir samma i helgen, och jag är också alltid noga med vad jag stoppar i mig, både gällande mat och dryck, säger Örjan Kihlström till Trav365.

På söndag finns goda chanser att Kihlström tar karriärens fjärde seger – han kör nämligen de båda svenskhoppen Nuncio samt Delicious. Delicious fick spår tre i det första försöksheatet medan Nuncio startar från spår fyra i det andra, men skulle båda gå till final, vilket det flesta tror, ställs Örjan Kihlström inför ett svårt val – vilken häst ska han välja?

– Först och främst ska jag försöka kvala in bägge till finalen, skulle jag lyckas med det så är det den som känns bäst på söndag som jag kommer att köra i finalen, det är det som kommer att avgöra. Alla vet vad de här två hästarna har gjort och de har ingenting mer att bevisa, och jag kommer inte gå efter vad de gjort tidigare, utan framför allt efter hur de känns i respektive försök, säger Örjan Kihlström till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!