Såldes för 2,8 miljoner kronor – slog ”Foppas” auktionsrekord

Den förre NHL-stjärnan Peter Forsberg köpte Amour des Roseaux för 2,2 miljoner kronor.
Nu är rekordet för en ettåring i Frankrike slaget.
I onsdags köptes Ready Cash-sonen
Guilhem d’Ecajeaul för 2,8 miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

För sex år sedan ropade Robert Bergh in Amour des Roseaux på en auktion i Frankrike. Köpare var Peter och Kent Forsberg – och de fick betala 2,2 miljoner kronor för hästen, vilket var rekord för en ettåring i Frankrike.

Rekordet stod sig fram till den här veckan. I onsdags köptes nämligen Ready Cash-sonen Guilhem d’Ecajeaul för 300 000 euro, vilket motsvarar 2,8 miljoner kronor – och det är alltså auktionsrekord för ettåringar i Frankrike, enligt Travronden.

Det är däremot långt ifrån något Europarekord. I Tyskland ropade Lennart Ågren in Bold Eagle-avkomman Matchpoint Pellini för hela 3,5 miljoner kronor. Och Anders Ström betalade tre miljoner kronor för Nagamori Hill på Kolgjini Sales.

Och Guilhem d’Ecajeaul var inte den enda Ready-Cash-avkomman som såldes dyrt under den första dagen i Deauville. Av de tio dyraste ettåringar hade den franske avelshingsten nio, skriver Travronden.

Hur gick det då för ”Foppas” Amour des Roseaux? Nja, ingen succé. Han sprang in 220 000 kronor och dog under 2016, skriver Trav365, som i sin tur hänvisar till travsport.se.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!