Skulle avlivas – men nioårige miljonären lurade döden

Efter en allvarlig skada bestämde sig kretsen kring Stein Daylight att hästen skulle avlivas.
Men nioåringen lurade döden.
Han skulle få somna in, men jag fick ringa och avboka den tiden och det var det skönaste samtalet jag gjort, säger hästens tränare Angelica Klockar till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Stein Daylight har under sin karriär vunnit tolv av 72 starter, och tjänat knappt 1,2 miljoner kronor, och för en dryg vecka sedan tävlade han på Hagmyren.

Då gick en böjsena på hästen och kretsen kring den nioårige miljonären bestämde sig för att avliva hästen. De bokade tid hos veterinären, men sedan hände något.
– Han var på ultraljud dagen efter starten på Hagmyren och efter det bestämde sig ägarna att de skulle ta bort honom. Men sedan har de både tänkt och känt efter och då hästen är pigg, glad och inte halt så kom det stora hjärtat fram och i samråd med mig så bestämde de sig för att inte ta bort honom, säger tränaren Angelica Klockar.
– Vi hade bokat tid för att ta bort honom, men jag fick ringa och avboka den tiden och det var det skönaste samtal jag gjort, säger Klockar till Trav365.

Huruvida hästen kommer att komma tillbaka på tävlingsbanan är oklart.
– Man vet att skadan finns där, men som sagt, han är inte halt och pigg och glad som vanligt och då ska han få chansen att ta tid och läka, sedan får vi se om han kommer tillbaka och det skulle vara en under i så fall – annars får han bli gårdshäst. Han kommer få den tid han behöver, sedan får vi helt enkelt se, säger Klockar.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!