Spitcam Jubb får beröm efter storloppet i Paris: ”Han är stencool”

Det är tvära kast för Spitcam Jubb.
Förra helgen var det storlopp på Vincennes – och nu väntar kort distans hemma i Bollnäs.
– 
Han är stencool och återhämtade sig väldigt snabbt, säger tränaren Micael Broberg till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Spitcam Jubb var den minst rutinerade hästen i finalen av Trotting Masters den gångna helgen. Vann loppet gjorde Aubrion du Gers, medan Spitcam Jubb blev sjua och belönades med 40 000 kronor.

Efter loppet fick sexåringen beröm från kusken Pierre Vercruysse.
– Kusken menade att han med facit på hand hade fått en alldeles för bra start. Det rätta loppet i det där gänget hade varit ett med lite draghjälp för hästen. Vercruysse sa i alla fall att Spitcam var jättefin och att vi kunde komma tillbaka senare eftersom han var övertygad om att han kunde vinna lopp där nere, säger Micael Broberg till Kanal 75.

Men som bekant kan det vara tvära kast inom travsporten. Efter stoloppet på Vincennes på lång distans förra helgen väntar nu kort distans på Bollnästravet till helgen
– Han är stencool och återhämtade sig väldigt snabbt och började äta och dricka direkt efter loppet. Sedan dess har han druckit mycket vatten och fortsatt äta. Bombat rent av all mat han fått och varit precis som vanligt, säger Broberg.

Spitcam Jubb startar i avdelningen 5 till helgen och i sulkyn sitter Kaj Widell.
– Jag höll tummarna för att han skulle få något av spåren ett till fem. Det blev innerspåret och det är vi jättenöjda med. Jag har en häst som är fruktansvärt startsnabb och har bra chans att ta ledningen därifrån, säger Broberg till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!