Sportchefen avslöjar: Han rankas etta inför Elitloppet

Elitloppet närmar sig.
Då har Solvallas sportchef Markus Myron den delikata uppgiften att sätta ihop de två försöken – för att få så bra heat som möjligt.
Nu avslöjar han vem som rankas etta inför superhelgen.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Söndag 28 maj är det äntligen dags för svensk travsports stora höjdpunkt 2017 – Elitloppet på Solvalla. Arrangörerna ser ut att få till ett starkt startfält, i synnerhet som stjärntravaren Bold Eagle tidigt blev klar för storloppet.

Det är också sexåringen, som tränas av fransmannen Sébastian Guarato, som mest troligt rankas som etta när Solvallas sportchef Markus Myron ska sätta ihop de två försöken.

– I denna stund är Bold Eagle nummer 1 på listan, säger han till Sportbladets Trav 365.

Bold Eagle hade stor show i anrika Prix d’Amerique och vann det franska storloppet i vintras – på världsrekordtiden 1.11,2 över 2 700 meter.

Kort senare kunde en entusiastisk arrangör offentliggöra att stjärnhästen tackat ja till en plats på Solvalla sista helgen i maj.
– Han är världens hetaste häst just nu och det här beskedet har jag drömt om i över ett år, sa Markus Myron till Elitloppets officiella hemsida.

Spårlottningen till försöken sker på söndag– och till dess måste de 16 hästarna vara indelade i två olika heat.

Nu avslöjar Markus Myron hur många parametrar som faktiskt spelar in när han ska ranka hästarna för att få ihop två jämna och bra försökslopp.
– När vi har listan på alla 16 hästar ska de delas upp i två heat. Då finns det ett par saker att tänka på, vi ska försöka få heaten så jämna som möjligt, efter den rangordning vi har på de 16 hästarna. Rankingtalen för de båda heaten ska vara så nära varandra som möjligt, säger Myron till Sportbladets Trav 365.

Dessutom vill Myron gärna skilja på tränare och kuskar samt plocka med hästar från olika länder i de olika försöksloppen.

Fjolårsvinnaren Nuncio har en given inbjudan till Elitloppet. Men även om han kommer till start lär duellen mellan Nuncio och Bold Eagle få vänta till finalen. Detta eftersom de hästar Myron rankar som etta och tvåa inte kan hamna i samma försöksheat.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!