Stjärnan kan bli 19:e hästen i exklusiv klubb på lördag

On Track Piraten jagar en seger – och 300 000 kronor – i Sommartravets Final.
Vinner stjärnan blir han den 19:e svenskfödda travhästen att ha tjänat över 15 miljoner kronor under karriären.
Jag förstår nog inte hur stort det är. Det är en exklusive klubb, om han når den, säger tränaren Hans R Strömberg till Kanal75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

På lördag är det dags för trav i Rättvik och där bjuds vi bland annat på Sommartravets Final där vinnaren får 300 000 kronor.

Förra året vann Olympic Torch, tränad av Hans R Strömberg. I år hoppas tränaren återigen stå som segrare i loppet – men den här gången med On Track Piraten.
– Jag har alltid velat starta Piraten så ofta jag kan på hemmabanan, folk uppskattar det och jag tror han lockar några extra i publiken, säger Strömberg.

Och Strömberg är optimistisk inför lördagens start.
– Jag tror han har en bra chans. Jag tycker att han har bra form. Han såg dunderfin ut på Axevalla, jag stod i stallbackssvängen och det såg häftigt ut när han körde till ledningen. Sedan släppte han till Readly Express och gick i mål med en del sparat som tvåa, säger Strömberg till Kanal75.

Så här långt i karriären har On Track Piraten tjänat 14 755 210 kronor. Vid en seger på lördag spräcker han alltså 15 miljonersgränsen. I så fall blir han den 19:e svenskfödda travhästen att lyckas med det.
– Det är sagolikt. Jag förstår nog inte hur stort det är. Det är en exklusive klubb, om han når den, säger Strömberg.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!