Stjärnans oro inför lördagens lopp: Vädret och lös bana

Vädret kan bli avgörande för Stefan Melanders stjärna Volstead på lördag.
Hästen är nämligen känslig för regn och lös bana.
– Det enda jag oroar mig för är banan. Blir den fin tror jag på vinst, säger Melander till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Nu är det äntligen dags för derbyhelgen på Jägersro, men innan det är dags för höjdpunkterna – Svenskt Travderby och Derbystoet – ska det köras en Gulddivision på lördag.

Den kanske största favoriten där är Stefan Melanderas Volsted. Hästen har vunnit Sweden Cup och även på Hagmyren knep han förstaplatsen – men han misslyckades att hålla ledningen i Åby Stora Pris första heat.

Och inför lördagens lopp oroar sig tränaren ”Tarzan” Melander för vädret.
– Volstead har tyvärr kommit i maskin flera gånger när banorna har varit dåliga. Han är stor hästen och får inget fäste när banan blir lös eller om det regnar och den blir tung. Nu fick han heller aldrig vila efter en hård öppning i första försöket i Åby Stora Pris. Så hästen var ursäktad av det plus att han var nedsatt av banan, säger tränaren Stefan Melander till Kanal 75.

Volstead startar från spår 2 på lördag och Melander är optimistisk.
– Jag tycker att den ser bra ut. Han är ju startsnabb och höll enkelt ledningen från innerspåret senast mot startsnabba hästar. Han har faktiskt alltid hållit ledningen när han har haft innerspår, säger tränaren.

Men sedan var det ju det här med vädret…
– Det enda jag oroar mig för är banan men Jägersro brukar alltid ha bra bana och vi får hoppas på fint väder. Blir banan fin så hoppas och tror jag på vinst, säger Melander till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!