Stjärnhästen attackerad – beskjuten med luftgevär

Spitcam Jubb har blivit beskjuten.
En luftgevärskula hittades i hästen och polis har åkt ut till stallet.
– Det måste vara en psykopat som gjort det här, säger tränaren Micael Broberg till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Spitcam Jubb har imponerat på slutet. Hästen var i final i Sweden Cup under Elitloppshelgen och i söndags vann sexåringen på Kalmartravet. Men bara dagar efter segern blev hästen beskjuten.
– Någon har skjutit hästen med luftgevär. Kulan sitter kvar i bogen. Halva kulan sitter i huden, halva ute. Polisen är på väg hit, säger Micael Broberg till Trav365.

Händelsen ska ha inträffat i onsdagskväll eller natten mot torsdag – och det här är inte första gången som något liknande händer frispråkige Brobergs hästar.
– Då (förra året) hade en annan häst ett oförklarligt hål i höften. Som om det var ett kulhål. Men då tänkte man att inte är det väl någon som åker omkring och skjuter på hästar, så vi kollade inte upp det, säger Broberg

Broberg har pratat med veterinären, som inte trodde det skulle bli särskilt stora skador på Spitcam Jubb. Vid kulan är det ett hål och runt om har det svullnat upp lite, berättar Broberg.

Attacken har förstås gjort Broberg väldigt upprörd.
– Om dom skriver saker, eller snackar skit, det bryr jag mig inte om. Men när dom ger sig på hästarna för att göra dom illa, då blir man besviken och jävligt förbannad att det finns några som är så jävla oempatiska att dom ger sig på djur. Det måste vara en psykopat som gjort det här. Det här är på landet, hit åker du med ett luftgevär, det är ingen slump när du åker och skjuter en häst, säger Broberg till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!