Stjärnhästen drabbad av borrelia

Your Highness fick det inte att stämma i Oslo Grand Prix – och det är inte så konstigt.
Hästen har drabbats av borrelia.
– Nu har medicin från Frankrike flugits in, så snart ska hon nog vara på gång igen, säger delägaren Oskar Eidsaa till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I september förra året blev Your Highness påkommen dopad, och då bytte hästen tränare, från Fabrice Souloy till Björn Goop, men där har motgångarna fortsatt för superstoet.

Your Highness blev sjuk och var borta i ett halvår. Tillbaka på tävlingsbanan blev det två lopp i Frankrike, en andraplats i Olympiatravet och sedan kom bottennappet i Oslo Grand Prix där hon blev oplacerad.
– Your Highness är så mycket bättre än så, så jag förstod att någonting var tokigt, säger den norske delägaren Oskar Eidsaa till Travronden.

Björn Goop tog hästen till veterinär och där konstaterades att hon har drabbats av borrelia.
– Det visade sig att hon hade en fransk typ av borrelia, så det innebär alltså att hon drabbats redan innan Olympiatravet. Borrelia är däremot en komplex sjukdom, som jag förstår det och det behöver inte blomma ut direkt, utan kan ligga vilande i kroppen. Nu har i alla fall medicin från Frankrike flugits in, så snart ska hon nog vara på gång igen. Som jag förstår det siktar Björn på EM för ston, 16 augusti, säger Oskar Eidsaa.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Se när Your Highness vinner Olympiatravet 2016.