Stjärnhästen testade monté: ”Drömmen är att resa till Paris 2018”

Stjärnhästen B.B.S. Sugarlight testade under onsdagen monté.
Tränaren Fredrik Solberg var väldigt nöjd med vad han fick se.
– Träningen gav ett gott svar. Drömmen är att resa till Paris med honom under 2018, säger han till Travronden.

Den nioårige norske stjärnhästen B.B.S Sugarlight har vunnit över 9,3 miljoner kronor under sin karriär. Bland segrarna hittar vi exempelvis Olympiatravet (2015) samt Oslo Grand Prix (2015).

Nu funderar
tränaren Fredrik Solberg på att testa sin stjärna i monté. Under onsdagen tränade hästen med Kristine Kvasnes på ryggen – och Solberg är nöjd med testet.
– Drömmen är att resa till Paris med honom under 2018. Jag hoppas först kunna starta honom i ett vanligt lopp i Halmstad, men efter det kan det bli aktuellt att anmäla till ett lopp i monté på Solvalla. Jag vill se att han fungerar när det gäller som mest. Träningen idag på Bjerke gav mig ett gott svar. Han var mjuk och smidig, säger delägaren och tränaren Fredrik Solberg.

Så här säger Kristine Kvasnes om montétestet.
– Han lärde sig med tiden och avslutade riktigt bra. Jag är helt säker på att han kommer att tända till när han får chansen under sadel och han kommer upp bakom startbilen och får hästar på båda sidor om sig. Han visade upp att han har farten i sig idag och dessutom kändes han smidig och spänstig, säger hon enligt Travronden.

 

Exit mobile version