Stjärnhästen vann superduellen i miljonloppet – på nytt världsrekord

Readly Express besegrade Twister Bi i en makalös duell i Jubileumspokalen.
Och Nurmos stjärna gjorde det på nytt världsrekord.
– 
En otrolig häst. Han vinner även när han inte är på topp, säger tränaren Timo Nurmos till TV12.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Jubileumspokalen hade målats upp som en duell mellan Readly Express och Twister Bi – och så blev det. De två världsstjärnorna bjöd oss på ett lopp att minnas.

Readly Express tog ledningen, men Twister Bi gav sig inte och bjöd på tappert motstånd hela vägen in i mål. På upploppet låg hästarna bredvid varandra, men till slut var det ändå Readly Express som var starkast.
– Jag sa innan att det var matematiskt omöjligt för Readly Express att vinna utvändigt om min häst, men det är matematiskt omöjligt att vara så nära i mål för min häst nu, säger Twister Bis tränare Jerry Riordan enligt Trav365.

Inte nog med att Readly Express vann, han gjorde det på tiden 1.09,9, vilket är nytt världsrekord för femåriga hingstar och valacker över 2 140 meter med autostart.
– Det är helt otroligt, säger Readly Express tränare Timo Nurmos enligt Travronden.

Segern var värd en miljon kronor, men Nurmos var ändå inte helt nöjd.
– Det är lite lättnad, men han var inte på topp i dag, det måste man säga. Det är en otrolig tid men han var inte på topp. Han var mycket bra, men inte på topp. Han kanske var 90 procent. Det är en riktig häst, en otrolig häst. Han vinner även när han inte är på topp. Hästen passar mycket bra med Jorma (Kontio) också, och nu visar hästen att han även kan öppna bakom bilen. Det kändes ganska lugnt över upploppet för han har aldrig gett upp, säger Timo Nurmos, till TV12 enligt Trav365.

Twister Bi fick 400 000 kronor för sin andraplats och trean Workout Wonder belönades med 200 000 kronor.

 

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!