Stjärnhästens ägare: ”Ska vi ha chans att vinna Prix d’Amérique är det nu”

Daniel Redén-tränade Lionel blev trea i Prix d’Amerique i fjol.
Nu hoppas den norske stjärnhästens ägare på ett ännu bättre resultat i år.

– Utan att vara för stor i käften, men det känns som att om vi ska ha någon chans att vinna Prix d’Amérique så är det nu, säger ägaren Göran Antonsen till Trav365.

 ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Lionel kan se tillbaka på en riktigt fin karriär. Den norske hästen har sprungit in över 13 miljoner kronor. Förra året blev den Daniel Redén-tränade hästen trea i Prix d’Amerique. I år hoppas ägaren Göran Antonsen på ett ännu bättre resultat.
– Det är jäkligt stort att bli trea i Prix d’Amérique, som han blev i år, men utan att vara för stor i käften, men det känns som att om vi ska ha någon chans att vinna Prix d’Amérique så är det nu i vinter. Han har inte haft marginalerna med sig hittills, jag hoppas han har det i vinter, säger Antonsen till Trav365.

Men innan det är dags att blicka mot Frankrike är Lionel en av hästarna som gör upp om 400 000 kronor i Müllers Memorial, men den norske hästen hade inte tur med lottningen då han fick spår 8.
– Tanken är att han ska få sig en genomkörare. Det blir en försiktig start så får vi hoppas att de andra kört fort så får vi köra de sista 500 metrarna. Men det är klart, jag kör som han känns. Är det inget tempo, då får vi väl köra fram. Men utgångspunkten är att han ska få ett fint lopp. Men oavsett det, och startspåret, så ska han vara segeraktuell. Från ett sånt spår måste man bara vara försiktig optimist, det hade varit annat från typ spår 2, säger Antonsen, som alltså sitter i sulkyn bakom sin häst till helgen.

Senast Lionel startade var i NM i Norge och då tog han en överlägsen seger.
– Han var spänstigare och piggare då än i de två starterna innan, Oslo Grand Prix och på Jarlsberg. Nu ska han kännas ännu bättre inför lördagens start på Jägersro, det tycker jag låter jäkligt positivt.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!