Stjärnkusken belönas för sin modiga insats efter dramatiska olyckan

I onsdags var det otäcka scener på Solvalla – och en som var inblandad var stjärnkusken Björn Goop.
Men han reste sig från sitt fall och lyckades fånga in Caresse – och efteråt belönades han för rådigt ingripande.
–  
Jag har varit med förr, jag vet hur man ska agera när man får chansen, säger Goop till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Olyckan var framme inför ett lopp på Solvalla i onsdags – och det var dramatiska scener som utspelade sig när både New Star Power, med Wilhelm Paal i sulkyn, och Caresse, med Björn Goop, krokade ihop och föll till backen.
– Wilhelm Paals häst stöp i backen och blev liggande, jag kom bakifrån och parerade, men blev påkörd av bakomvarande ekipage och då stöp jag i backen, säger Goop om händelsen.

Goop blev lite ”muskelöm”, men klarade sig bra i övrigt, och även hästen klarade sig bra.
– Allting verkar ha gått bra med Caresse, hon har bara tagit det lugnt, men allting ser ut att ha gått bra, säger han till Trav365.

Björn Goop var snabbt uppe på benen efter olyckan och lyckades fånga in Caresse, som sprang runt på banan. Ett agerande som Goop belönas för. Han fick 500 kronor för rådigt ingripande.
– Jag har varit med förr, jag vet hur man ska agera när man får chansen, det gäller att hugga tag i dom när man får möjlighet till det. Det är kul att uppmärksammas så, men det är så klart tråkigt att det blev som det blev. Men det är oundvikligt att sådant här inträffar ibland, men vi får vara glada att det, som nu, allt som oftast går väl med alla inblandade, säger Björn Goop.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!