Stjärnkusken går mot andra raka titeln – har 106 vinster fler än tvåan

Ulf Ohlsson går mot sitt andra raka allsvenska kuskchampionat.
Han har vunnit 323 lopp, vilket är 106 vinster fler än tvåan Örjan Kihlström.
– Visst är det kul, men jag vet inte, det är ingenting som jag direkt tänker på, säger Ohlsson till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Björn Goop vann det allsvenska kuskchampionatet i tolv år i rad, men i fjol lyckades Ulf Ohlsson putta ner Goop från tronen och nu ser Ohlsson att för andra året i rad ta hem titeln.
– Visst är det kul, men jag vet inte, det är ingenting som jag direkt tänker på. Klart det är roligt, det är inte det, men det är inte direkt något jag jagar. Det visar att man haft ett bra år, så är det ju, men i ärlighetens namn är det ingenting som jag går runt och är jättestolt över direkt, säger Ohlsson till Trav365.

Även om december återstår av 2017 har Ohlsson 106 vinster fler än tvåan Örjan Kihlström.
Jag måste vara rätt nöjd ändå, jag har inte kört in lika mycket pengar som i fjol, men det har ju blivit lite mindre körda lopp också. Samtidigt har jag vunnit fyra större lopp i år, i fjol vann jag bara ett. Det är en jäkla glädje att vinna de här större loppen, och på det stora hela så är jag nöjd. Segerprocenten är väl lite sämre, men jag har lyckats köra in över 30 miljoner kronor och då måste jag vara nöjd med det, säger Ohlsson.

Än så länge har Ulf Ohlsson vunnit 323 lopp i år, på 2 172 starter. Totalt har han drygt 32 miljoner kronor i inkörda pengar – och så här svarar han på frågan om vilka som är årets höjdpunkter.
– Det är alla stora segrar, där kanske segern i Finlandia Ajo med D.D.´s Hitman väger tyngst. Jag halkade ju in på ett bananskal där, och det var en väldigt rolig seger, säger Ohlsson till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!