Stjärnkusken: ”Han kan ge Bold Eagle en match”

Propulsion jagar en ny seger i lördagens miljonlopp.
Sedan är planen att stjärnhästen ska starta Prix d’Amerique – och kusken Örjan Kihlström är optimistisk.
– Han kan nog vara med och ge Bold Eagle en match, säger Kihlström till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Propulsion är den svensktränade häst som har sprungit in mest i år. Daniel Redéns stjärna har tjänat hela 5 miljoner kronor och i helgen har superhästen chansen att tjäna ytterligare en miljon kronor.

Det är nämligen förstapriset i Sundsvall Open Trot som avgörs på Bergsåker på lördag – och inför loppet hyllar kusken Örjan Kihlström sexåringen.
– Han har både tekniken och kraften och löphuvudet. Han är oerhört välmusklad, en riktig atlet, är stark och oöm för positioner. Det är en jäkla häst som har allt. Han är ruggig helt enkelt, säger Kihlström till Kanal 75.

Kihlström har genom åren kört många bra hästar – och han håller den dubble Hugo Åbergs-vinnaren som en av de bästa.
– Han tillhör de bästa jag har kört. Jag vill inte rangordna eller jämföra men naturligtvis är han en av de bästa. Maharajah, Delicious, Nuncio och Propulsion. Han är topp fyra utan inbördes ordning dem emellan. Fast vänta, From Above var ju jäkligt bra också. Han måste också räknas till den här skaran. Så säg topp fem då, säger stjärnkusken.

Vinterns plan är att Propulsion, precis som i fjol, ska tävla i Frankrike och siktet är inställt på Prix d’Amerique, ett lopp som Kihlsttröm tror att Propulsion kan vinna.
– Ja, det skulle han kunna göra. Det är klart att Bold Eagle inte är lätt att tampas med men är det någon som ska kunna vara med och ge honom en match så är det Propulsion. Han är en av dem i alla fall och vi har ju även en sån som Readly Express som är en jättespännande häst. Han kan nog också vara med och ge Bold Eagle en match, säger Kihlström till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!