Stjärntränaren efter kritiken: ”Varför få man inte vara ärlig?”

Readly Express slog världsrekord när han vann Jubileumspokalen – men efteråt har Timo Nurmos fått kritik.
Anledningen: Tränaren var inte helt nöjd med hästens insats.

– Vissa gnällde på att jag inte var nöjd, men varför får man inte vara ärlig? säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Readly Express har gått som tåget den senaste tiden och förra veckan vann superhästen Jubileumspokalen på världsrekordtiden 1.09,9. Trots den fina tiden var tränaren Timo Nurmos helt tillfreds.
– Inget var fel så på hästen och han var fräsch efteråt, men alla har lite sämre dagar, man kan vara lite frusen eller snorig en dag. Han travade jättefint, det var inget så, men vi vet att han kan bättre, sa Nurmos efter loppet enligt Trav365.

Ett uttalande som Nurmos fått en del kritik för – vilket han har svårt att förstå.
– Vissa gnällde över att jag inte var nöjd, men varför får man inte vara ärlig? Alla förstår helt fel, jag gnällde inte, jag sa bara som det var. Jag känner hästen så bra, jag har haft honom som ettåring, han var fin, men kan vara finare. Folk i Sverige är inte vana att man ärlig, säger tränaren.

Nurmos fortsätter:
– Vi jobbar inte för travfans eller journalister, vi jobbar för hästen och hästägarna, hästen är viktigast, och jag älskar den här hästen, det är viktigast för mig, det spelar ingen roll vad folket säger. Han vann på nytt världsrekord, då får man inte säga att han inte var på topp, men jag vet att han kan ännu bättre, jag vill att folk fattar hur bra han är, men det var väl fel att säga det…, säger Nurmos till Trav365 

Readly Express ska nu vila i ett par veckor innan uppladdningen för en vinter i Frankrike börjar.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!