Stjärntränarens kritik mot strejken på Jägersro – ”Inte trovärdigt”

Jägersrotränarna strejkade i onsdags – och har fått beröm från många håll.
En som dock ställer sig frågande till protesten är Robert Bergh.
– Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger stjärntränaren till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Under onsdagens omgång sköts starten upp eftersom Jägersrotränarna strejkade då de anser sig överkörda av Svensk Travsport när det gäller tävlingsprogrammet för 2018. Efter protesten har tränarna fått beröm från flera håll – däribland från många av Travbibelns läsare.

Alla uppskattar dock inte protesten. En som ställer sig frågande till agerandet är stjärntränaren Robert Bergh.
– Visst kan det krävas och fungera med en strejk, men det som Jägersrotränarna gjorde på hemmabanan i går var ingen sådan. Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger han och utvecklar:
– I min värld kämpar man för en viss ståndpunkt och vill framföra ett klart budskap i samband med en strejk. Därför offentliggörs planerna i god tid före för att väcka uppmärksamhet och försöka få en så bred förankring som möjligt. Med det upplägget minskar man också risken att tredje man drabbas av den eventuella strejken. Det kan ju faktiskt också hända att saker och ting blir uppfyllda och att strejken inte behövs. På Jägersro ställde sig tränarna bara vid bankanten och såg till att skjuta upp tävlingarna en kvart. Det krävdes att man följde ATG Live eller TV-sändningarna för att överhuvudtaget få veta vad som egentligen hände, säger Bergh till Travronden.

Bergh menar att Jägersrotränarna hade kunnat framföra sina åsikter på ett annat sätt.
– Jag tycker att de kunde ha valt andra vägar att gå. Tränarföreningen på Solvalla har varit stark och fått gehör för en del av sina önskemål. Däremot har inte Travtränarföreningen på riksnivå lyckats på samma sätt. Här gäller det att bli starkare, det går inte att skylla allt på ST/ATG, säger han.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!