Storfavoriten galopperade bort sig i miljonloppet: ”Vi är totalknäckta”

Very Kronos lyckades inte motsvara förväntningarna i Svenskt Trav-Kriterium.
I stället galopperade han 100 meter innan start.
Alla är ledsna, vi är totaltknäckta, säger kusken Erik Adielsson enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Svante Båth hade stor succé i kvalet till Svenskt Trav-Kriterium, men i finalen blev det inte lika stora framgångar. Very Kronos, med Erik Adielsson i sulkyn, galopperade bort sig redan innan start.
– Alla är ledsna, vi är totaltknäckta. Vi vet att solen går upp imorgon med, men just nu känns det inte alls så, säger Adielsson enligt Trav365.

Stjärnkusken fortsätter:
– Jag har tänkt i två veckor på hur jag ska ta upp hästen bakom bilen, men i dag ökade han farten hela tiden. När jag försökte ta upp honom så blev han förbannad. Det är det här som gjorde att jag valde att köra honom. Det är mitt ansvar och jag får ta på mig det här, men samtidigt känns det bättre att han galopperar för mig än för någon annan, säger Erik Adielsson enligt trav365.

En av Båths hästar som det däremot gick bättre för var Coin Perdu, men det räckte inte hela vägen. Villiam, som satte nytt världsrekord, tog förstaplatsen och Coin Perdu fick nöja sig med en andraplats.
– Det är alltid blandade känslor så klart, vinnaren var jättebra. Coin var jättebra. Men Very Kronos var ju alldeles för laddad. Man är alltid lite tom efteråt och det är bara sätta sig ner och analysera och sammanfatta det här nu, säger Båth.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!