Succé i fjol – nu går hästen årsdebut i Skellefteå

Stor succé i fjol – med sex segrar på nio starter.
I helgen gör Le Miracle årsdebut i Skellefteå.
– Jag har förhoppningar om att vi ska ha riktigt roligt med den här hästen i år, säger tränaren Svante Båth till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Förra säsongen
imponerade Le Miracle stort. Han ställde upp i nio lopp, vann sex av dessa och sprang in drygt 700 00 kronor.

Den här säsongen har han dock inte tävlat, men på lördag i Midsommarsprinten i Skellefteå gör han årsdebut, efter sitt drygt åtta månades långa tävlingsuppehåll.
– Avbrottet blev lite längre än vad som var meningen, men vi har tränat på rejält sedan februari. Han har gått två distansjobb inne på Solvalla där han har sprungit 1.16 som snabbast. Självklart är det ingen toppform, men hästen känns väldigt fin i alla fall, säger tränaren Svante Båth till Travronden.

Den tyskfödde valacken kommer till Skellefteå med imponerande statistik. På 15 starter har han inte varit sämre än trea. Återstår att se om han kan hålla den statistiken intakt efter lördagens lopp, där han kommer att köras av Erik Adielsson.
– Han kommer med mediumform och jag vet inte riktigt vilka vi möter, men totalt sett är det klart att man måste ha höga förväntningar. Jag har förhoppningar om att vi ska ha riktigt roligt med den här hästen i år, Båth.

Vinnaren i Skellefteås midsommarsprint får 30 000 kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!