Succétränaren inför Kriteriet: ”Sitter mitt i gräddtårtan”

Han vann Kriteriet förra året – och nu hoppas Svante Båth upprepa bedriften.
Chanserna är goda, då succétränaren har fem hästar i finalen.
– Nu sitter man mitt i gräddtårtan, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

På söndag är det äntligen dags – då ska det största svenska loppet för treåringar avgöras på Solvalla. En som kommer dit med gott självförtroende är Svante Båth.

Succétränaren vann både E3-finalerna i år och han blev historisk när han kvalade in hela fem hästar till Kriteriefinalen.
– Visst känns det lite speciellt att ingen har lyckats göra det tidigare. Jag är stolt över att ha fem hästar inkvalade och när man får smälta det mer är man nog ännu mer stolt. Om sisådär ett år kanske. Jag hade inte en tanke på det innan och visste inte ens om att ingen hade haft fem hästar med tidigare. Så nu sitter man mitt inne i gräddtårtan, säger Båth och skrattar.

De två hetaste segerchanserna har Båth i Coin Perdu och Very Kronos, som båda vann sina uttagningslopp på ett väldigt imponerande sätt.
– Ju fler hästar man har med ju fler vet man förlorar. Det är bara en som vinner, om det nu inte blir dött lopp förstås. Det är alltid någon hästägare som blir besviken. Vi hade fyra hästar med i Derbyt för några år sedan men bara en häst med året efter och då fick man nästan lite bättre perspektiv på det hela, säger Båth.

Båth har vunnit Kriteriet två gånger tidigare. Dels gjorde han det 2002 med Malabar Circle Ås och dels ifjol med Deimos Racing, men hur stora chanserna är att han tar en tredje seger på söndag vill han inte riktigt spekulera kring.
– Vi har väldigt fina hästar med och än så länge ser det bra ut. Men jag känner mig inte segerbekväm på något sätt för det är flera väldigt bra hästar med och vi måste ha lite tur i loppet, säger Båth till Trav365.
ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!