Succétränarens flirt med miljonloppet

Seger i Kalmar i söndags.
Nu skickar Spitcam Jubbs tränare Micael Broberg en passning till arrangörerna av miljonloppet Hugo Åbergs Memorial.
Jag vill till ”Hugos”, absolut. Jag vet att vi kommer sätta färg på loppet, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Spitcam Jubb imponerade i Sweden Cup under Elitloppshelgen. Den amatörtränade hästen blev tvåa i försöket och sedan fyra i finalen. Han hade det tyngre i Östersund, men imponerade igen i Kalmar i söndags, och vann över den galopperade favoriten Tjacko Zaz.
– Han (Spitcam Jubb) är mycket startsnabbare än vad de flesta spelexperter tror. Förra gången var han inte underskattad, då var han omgångens största favorit, men nu var han bortglömd, så de som följde med den här gången fick tillbaka mångfalt, säger tränaren Micael Broberg.

Nu hoppas Broberg att den senaste tidens succé ska ge en biljett till miljonloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25:e juli.
– Jag vill till ”Hugos”, absolut. Där har jag varit publik i många år och det är ett otroligt tryck. Så får jag vara med, då ska jag vara med. Kaj Widell sa det till mig, är hästen inte kvar i Silverdivisionen? Jo, sa jag, men blyga killar får inte kyssa vackra flickor. Det höll han med om, säger Broberg.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist stänger inga dörrar för Spitcam Jubb i Hugo Åbergs Memorial.
– Jag är glad över alla dom som vill vara med och tävla här hos mig. Det är jättekul att folk vill tävla i det här loppet. Jag har många hästar på min lista, Spitcam Jubb är med där, säger Ahlkvist till Trav365.

Sedan tidigare är Propulsion, Workout Wonder, Twister Bi och Up and Quick klara för miljonloppet.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!