Superhästen siktar på favorit i repris i miljonloppet

Seger från innerspår i fjol i Hugo Åbergs Memorial.
Nu är förutsättningarna desamma – och Propulsion hoppas kunna upprepa succén.
Formen har stegrats hela tiden och är riktigt bra just nu, säger tränaren Daniel Redén till Kanal75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

På tisdag är det äntligen dags för Hugo Åbergs Memorial. Startfältet imponerar, men trots den tuffa konkurrensen ser många den regerande mästaren Propulsion som stor favorit.

Tränaren Daniel Redén minns gärna tillbaka till fjolårets lopp där Propulsion vann före Mosaique Face.
– Det var otroligt stort och mäktigt. Det var varmt och det är ett fint minne jag kommer att ha länge i livet. Vi får försöka upprepa det på tisdag så att jag får dubbla minnen därifrån, säger Daniel Redén.

Precis som ifjol fick Propulsion innerspår, och det uppskattar förstås Redén.
– Det är bra. Han får ett fint lopp därifrån och sedan får vi se om han kan hålla ledningen. Det är en fördel att det är 1609 meter då bilen släpper närmare kurvan. Jag skulle tro att Örjan laddar iväg bra för att försöka få ledningen. Så får vi se om det räcker för att hästen kan ta den, säger Redén.

Propulsion slutade tvåa i Elitloppet och har därefter vunnit Norrbottens Stora Pris och senast i Årjäng svarade han för en mäktig avslutning, men det räckte inte riktigt hela vägen. Men upploppet lovar ändå gott inför tisdagens lopp.
– Det var helt osannolikt vad fort han gick till slut. Örjan (Kihlström) sa efteråt att han aldrig hade åkt så fort över ett upplopp. Han trodde att han skulle bli femma, sexa när de svängde in på upploppet för det var så långt fram. Hästen har bara blivit bättre och bättre efter Elitloppet. Formen har stegrats hela tiden och är riktigt bra just nu, säger Redén till Kanal75.

Vinnaren i Hugo Åbergs Memorial får en miljon kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!