Superhästens segertåg fortsätter: ”För högsta betyg, blev inget lopp”

Readly Express fortsätter sitt segertåg.
Storfavoriten motsvarade förväntningarna på Solvalla och tog hem EM för femåringar.
– 
Jag har aldrig kört honom trött, han är jättefin och kändes hundraprocentig i värmningen, säger kusken Jorma Kontio enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Superstjärnan Readly Express målades upp som den klart största favoriten under lördagen och stjärnkusken Jorma Kontio höll hästen som sin bästa segerchans under helgen.

Och mycket riktigt motsvarade Readly Express förväntningarna när EM för femåringar avgjordes. Hästen tog ledningen efter 500 meter och därefter var det ingen som kunde utmana honom.
– Han får högsta, högsta betyg i dag. Det blev inget lopp i dag, men på sättet han presterar och så som han ser ut, det är fantastiskt att se, säger experten Jennifer Tillman enligt Trav365.

En annan som ville hylla hästen var kusken Jorma Kontio.
– Han är lite extra den här hästen. Han är bra varje gång, hela livet har han varit det. Det är en jättetrevlig och snäll häst mot den här gamle kusken. Jag kom ut och kunde enkelt komma till ledningen. Jag har aldrig kört honom trött, han är jättefin och kändes hundraprocentig i värmningen, säger Jorma Kontio.


Segern var värd
500 000 kronor.
– Varje lopp måste ju köras, men han såg riktigt bra ut. Närmsta målet nu är att han ska komma hem och få lite morötter. Kanske vi tar SM nu om allt är bra med hästen, sedan får vi se, säger tränaren Timo Nurmos.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!