Superskräll i Elitloppsfinalen

Snacka om superskräll.
Storfavoriten Bold Eagle floppade och i stället vann franske Timoko – på den snabbaste segertiden i Elitloppets historia.
– Helt sjukt, vilken häst, säger kusken Björn Goop till TV4.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Förväntningarna på Bold Eagle var skyhöga. Favoritskapet på superhästen blev inte mindre av den totala överkörningen i försöksheatet. Bold Eagle var helt överlägsen och gick i mål på tiden 1.08,4 – och hyllades av alla.
Sedan gick Nuncio, fjolårsvinnaren, in och vann det andra försöksheatet och travvärlden fick den drömduell man hoppats på.

Men väl i finalen uteblev duellen och i stället var det den franske hästen Timoko, som hade drygt 30 i vinnarodds, som tog täten tidigt – och han släppte aldrig ledningen. Bold Eagle, Nuncio eller någon annan kunde aldrig rå på tioåringen, som var först över mållinjen inför ögonen på 30 000 åskådare på Solvalla.
– Helt sjukt. Vilken häst. Helt otroligt. Han är tio år, sjukt, säger segerkusken Björn Goop till TV4.

Timoko, den näst äldste hästen i startfältet, tog sin andra seger i Elitloppet. Det blev vinst även 2014.
– Jag satsade friskt bakom bilen. Han fick en knallstart och jag tänkte kommer inte Bold Eagle så kör jag. Det här är krigshästen. Han kommer alltid tillbaka, säger Björn Goop.

Bedriften blir ännu mer imponerande med tanke på segertiden: 1.09,0 – vilket är det snabbaste vinnartiden i Elitloppets historia.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!