Superstjärnan hyllas efter rekordloppet

Vilken uppvisning!
För andra året i rad vann Propulsion Hugo Åbergs Memorial – och stjärnhästen gjorde det på nytt Europarekord.
– Jag måste samla mig. Vilka enorma motorer han har, säger tränaren Daniel Redén enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Propulsion kom till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial som regerande mästare och stor favorit, och frågan var om han skulle motsvara de högt ställda förväntningarna? Men det gjorde han – och mer därtill.

Twister Bi tog
ledningen, men med 600 meter kvar av det prestigefulla loppet tog sig Propulsion, med Örjan Kihlström i sulkyn, om utvändigt och sedan var det inget snack – och Propulsion kunde säkra sin andra raka Hugo Åbergs-vinst.
– Jag önskar att alla travtränare och travlärlingar i landet får uppleva det här. Det gick så otroligt fort. Han sprang nog så fort han kunde. Han är mäktig, säger tränaren Daniel Redén.

Segertiden blev till slut 1.08,4 över 1 609 meter med bilstart. Faktum är att det inte bara är svenskt rekord för femåriga och äldre hingstar och valacker – utan det är också Europarekord. Tiden är världens näst snabbast genom tiderna, endast Sebastian K. har en bättre tid (1.07,7).
– Vilken häst jag har, vilket lopp det blev. Det blev ett jäkla tempo och det gynnade min häst. Jag måste samla mig lite… Vilka enorma motorer han har, säger Redén.

Även Örjan Kihlström var imponerad av hästen.
– Det är en ruggigt bra häst alltså. Daniel sa i ett tidigt skede att det var något extra. Han blir nästan bara bättre och bättre. Han springer 1.08 blankt och det är väl ingen travhäst i Sverige som har varit i närheten av på en blöt bana. Så det säger väl det mesta, säger han enligt Trav365.

Segern var värd en miljon kronor. Tvåa kom Ringostarr Treb följt av Oslo GP-vinnaren Twister Bi.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!