Svanstedt om tuffa tiden: ”Vill inte se tillbaka på det”

Åke Svanstedt har möjlighet att vinna fyra miljoner kronor i dag – då Hambletonian avgörs.
I en lång intervju med Expressen berättar travprofilen om livet i USA, den mörka tiden i Sverige samt sina chanser i kvällens lopp.
– Han har liksom allt, säger Svanstedt om Perfect Split.

 ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Åke Svanstedt gör sin fjärde säsong i USA och det har gått väldigt bra, särskilt för hans tvååringar. Men i dag är det dags för treåringen Perfect Split att köra Hambletonian.
– Han har liksom allt, är snäll och bra att köra, stark och snabb. Sen får vi se hur långt det räcker. Men han visade rätt uppfattning direkt när vi började tävla. Fram till dess var han inte så märkvärdig, säger Svanstedt till Expressen.

Segerchanserna för Svanstedt och Perfect Split blev betydligt större efter det att storfavoriten Walner tvingats ställa in sin medverkan på grund av en skada. Den totala prissumman i det prestigefyllda loppet är drygt åtta miljoner kronor och vinnaren får drygt fyra miljoner kronor.

Svanstedt, som under karriären kört hem lite mer än 500 miljoner kronor, trivs bra i USA och har inga planer att flytta hem. På sommarhalvåret bor han i New Jersey och på vintrarna i Florida.

Svanstedt och hans familj
har precis köpt ett nytt hus i New Jersey. Huset är 500 kvadratmeter – med fyra sovrum, tre garage, bar, hemmabio, biljardbord i källaren samt en stor swimmingpool.
– Vi letade efter ett hus med pool eftersom ungarna tycker det är så kul. Eller ja, jag också om jag ska vara ärlig, säger Svanstedt.

I intervjun pratar han även om den tuffa tiden i Sverige då han blev anklagad och åtalad för att använda grisfösare på hästarna. Svanstedt beskriver den här perioden som ”jobbig och jag ser inte gärna tillbaka på den”.

Han blev dömd i tingsrätten, men sedan friad i hovrätten.
– Dömd och dömd, det var amatördomare i tingsrätten som var påverkade av media. När ärendet kom upp i hovrätten med proffsdomare som inte påverkas av media blev det en rättvis dom, säger han till Expressen.
Med tårar i ögonen berättar Svanstedt att hästarna var det bästa stödet under den jobbiga perioden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!