Svensk supersuccé i VM-loppet – vann 4 miljoner kr

Det var ett stjärnspäckat startfält i VM-loppet på Yonkers.
Men Jerry Riordans Twister Bi, med Christoffer Eriksson i sulkyn, krossade allt motstånd – på ny världsrekordtid.
– Han ville springa hur fort som helst i dag, säger Eriksson enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

VM-loppet på Yonkers är ett av världens mest prestigefyllda travlopp. Förra året vann Resolve och Åke Svanstedts stjärna var favorit även i år – men han hade ingen chans mot Twister Bi.

Twister Bi, som är född i Italien, men tränas i Sverige av Jerry Riordan, vann dessutom en helt överlägsen seger. När Twister Bi satte in en högre växel kunde ingen av de andra hästarna svara.
– Det är en fantastisk häst. Man blir stressad över mycket sådana här dagar, men framför allt ville jag så gärna att alla här i USA vilken häst han är, sade tränaren Jerry Riordan i segerintervjun på Yonkers enligt Travronden.

Twister Bi vann på 1.107a över 2011 meter, och det är den nytt världsrekord på 800-metersbana – och förstaplatsen gav cirka fyra miljoner kronor.
– Han kändes hur fin som helst och ville bara springa hur fort som helst i dag, han har en otrolig teknik och styrka, säger kusken Christoffer Eriksson enligt Trav365.

Tvåa blev Marion Marauder och Oasis Bi, som tränas av Stefan P Pettersson, blev trea. Svenskhoppet On Track Piraten blev femma.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Se VM-loppet här: