Svensk Travsport efter tränarnas protest: ”Vi måste rannsaka oss”

Jägersrotränarna protesterade mot svensk Travsport i onsdags.
Förbundet har tagit till sig av kritiken och ska nu se över rutinerna.

– Våra tränare upplever att kommunikationen inte varit tillräckligt bra och då måste vi rannsaka oss själva, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I onsdags gick Jägersrotränarna ut i strejk innan den första avdelningen eftersom de anser sig överkörda av Svensk Travsport när det gäller processen kring tävlingsschemat för kommande år. En protest som överraskade Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport
– Jag fick reda på det 30 sekunder innan jag var i tv-sändningen då jag blev uppringd av Kanal75. Hur ska man uttrycka det? Det kom både snabbt och oväntat, säger han till Trav365.

Jägersrotränaren Joakim Lövgren sa i onsdags att ”många beslut tas utan att vi över huvud taget får ge vår syn på saken. Förra veckan fick vi se ännu en gång exempel på ett sådant beslut. Vi är rädda om vår sport och vi måste sätta ner foten”, och så här kommenterar Petter Johansson Lövgrens uttalande.
– Först och främst är det tråkigt att de upplever det så. De får gärna specificera vilka frågor det är som de både vill vara med och tycka till om och vilka av de frågorna som tagits över deras huvuden. TR är bland annat med i referensgrupp bana/bas, licenskommittén, reglementskommittén och vi hade även en tät dialog i samband med införandet av det nya anmälningssystemet så de är i högsta grad delaktiga i flera viktiga ärenden. Vi behöver sätta oss ner, så att vi kan förbättra och bredda dialogen samt att förbättra den politiska processen, säger han till Trav365.

Nu ska förbundet se över sina dialogrutiner.
– Man kan kort säga att kommunikation och information är otroligt svårt. Men våra tränare upplever att kommunikationen inte varit tillräckligt bra och då måste vi rannsaka oss själva och säkerställa att den informationen vi kommunicerar och delger till de förtroendevalda också går vidare till travtränarna, säger Petter Johansson.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!